Обявяване на ефективни стачни действия

    Уважаеми колеги, „Асоциация за развъждане на млечните породи кози“, като член на „Национална овцевъдна и козевъдна асоциация“ и „Българска аграрна камара“ застава твърдо зад позициите на НОКА и БАК. На 08.09.2023г. се проведе извънреден Управителен съвет на НОКА, относно наболелите проблеми в сектор животновъдство. Бяха дискутирани ниските изкупни цени на млякото, неограничения внос на сухо мляко от Украйна,…….

Read more

АРМПК внесе чистопородни животни от породата Тюринген валд.

Щастливи сме да ви съобщим, че през месец август 2017г. успяхме да осъществим внос на елитни високопродуктивни козички и пръчлета от породата Тюринген валд. В изпълнение на сключен договор закупихме и транспортирахме до България 20 животни от породата Тюринген Валд./10 мъжки и 10 женски/. Животните отглеждани във фермата Ziegenhof Peter, в Грьосен, Германия са част от националния генофонд на Германия…….

Read more

Предлагат доказване на минимум 20% чистопородни разплодни животни

Асоциациите настояват за създаване на механизми за предвиждане и справяне с форсмажорни обстоятелства Доказване на производство на минимум 20% чистопородни разплодни животни от отглежданите в стадото породи и видове. Това е едно от предложенията на Национална овцевъдна асоциация (НОА) и на Асоциация за развъждане на млечните породи кози (АРМПК), което ще бъде представено днес пред министъра на земеделието и храните…….

Read more

Деан Тодоров: Проектът на Наредба №3 е незаконен пред ЕС

Обсъждането на наредбата с бранша не беше среща, а по-скоро цирк, коментира председателят на АРМПК за Фермер.БГ По думите му присъстващите не са дали никакви логични обяснения и агрументи защо искат проекта на Наредба №3 да остане в сегашния си вид. „Единственият довод, който се изказа бе това, че специалистите, които са работили по проекта са си загубили времето и…….

Read more